Parrot Corporation

A Parrot Corportation egy floppy diskeket gyártó brit cég volt az 1980-as években. A Wikipedia tanúsága szerint 1983 és 1989 között működött (elég zavaros háttérrel), amíg végül csődbe nem ment. Az általuk gyártott lemezekből jó néhány eljutott Magyarországra is, több ismerősöm is használta a Parrot floppykat C64-es programok tárolására.

A régi prospektusaim között keresgélve találtam két – ki tudja, honnan származó – régi Parrot-szórólapot.

Itt látható az egyik:

parrot_1

 

Itt pedig a másik:

parrot_2

 

A beszkennelt, kétoldalas változatot innen lehet letölteni:

http://www.retrocomputer.eu/download/parrot1.pdf

http://www.retrocomputer.eu/download/parrot2.pdf

Magyar reklámfilm a YouTube-on:

http://youtu.be/36FN1dsUBfI

Bónuszként pedig itt van egy jókora lemeztartó doboz a nagy papagájos logóval:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VIC-20 Folkdatorn

1986-ban egy ismerősünk Svédországban élő ismerőse behozott Magyarországra egy – akkoriban már kifutó típusnak számító – Commodore VIC-20-as gépet, ezt aztán faterom megvette nekem, így ez lett az első saját számítógépem.

A géppel együtt kaptam néhány svéd nyelvű VIC-20 prospektust is. Az egyiket, egy 6 oldalas, színes kiadványt nemrég beszkenneltem, a PDF erről a címről tölthető le:

http://www.retrocomputer.eu/download/vic20_folkdatorn.pdf

vic_familjen

Trois bonnes raisons d’en acheter un Commodore 128D

Még valamikor az 1980-as évek vége felé unokatestvérem kapott szüleitől egy szép új Commodore 128-as gépet, méghozzá azt a típust, amelyiknél a billentyűzet nem volt egybeépítve a házzal. Mivel akkoriban Magyarországon még elég kevés számtech bolt létezett, ezért ezt a gépet is Svájcban vették, francia nyelvterületen. Innen hoztak nekem egy francia nyelvű prospektust, amely arról szól, hogy miért is érdemes venni egy C128-ast. Nemrégiben megtaláltam ezt a négy oldalas leírást, és beszkenneltem; innen le is tölthető:

http://www.retrocomputer.eu/download/c128_francais.pdf

commodore_logo_francais