Neologia diskmag

1997 és 2000 között Szentesen működött egy számítástechnikai klub, melynek a keresztségben a Neoprimitives nevet adtuk. A klubban sok egyéb számítástechnikát érintő tevékenység mellett programoztunk is, és ennek eredménye lett egy (a klub nevére is utaló) lemezújság, a Neologia. Ez a diskmag összesen 8 (+1) számot ért meg, de 2000 januárja után abbahagytuk a szerkesztését. A csapat magja egyébként – mivel jó ismerősökből áll – megmaradt a mai napig, ennek látható megjelenése a Lidércfény Online Kulturális Magazin.

A Neologiát annak idején elsősorban ismerősök között terjesztettük, illetve néhány szám megjelent a PC-X magazin és a CD-Ultra CD-mellékletén is. Itt most közzéteszem a ma is meglévő számokat, hogy ha valaki esetleg meg szeretné ezeket nézni, megtehesse. Ehhez szükség van a DOSBox letöltésére, mivel a mai Windowsokon az annak idején Turbo Pascalban készült diskmag-keretprogram sajnos nem fog elindulni.

A Neologia megjelent számai a következők:

Neologia 1
Neologia 2
Neologia 3
Neologia 4
Neologia 5
Neologia 6
Neologia 7
Neologia 8

 

A kiállítás képei

2017 május 13-14-én Mári Zsolt retrószámítógépes kolléga jóvoltából megrendezésre került a szokásos szegedi retrószámítógép kiállítás, amire mi, szentesi retrókedvelők (Noémi, Tegze, Elmerik és én) is elmentünk, mint ahogy azt az előző években is mindig tettük. Akkor fotóztam is egy csomót, de sajnos ráfelejtettem a képekre. Most viszont megtaláltam a fotókat a fényképezőgépen, és néhány képet közzé is teszek e helyen.

Read more