State of the Art – Demo Show

A mai délutánt Szegeden töltöttük Elmerikkel. A szegedi Agórában vettünk részt egy demóvetítésen, amit szokás szerint Mári Zsolt barátunk szervezett.

Itt található a rendezvény oldalára mutató link:

http://www.agoraszeged.hu/program/state-of-the-art-demo-show

Elmerik le is fotózott, amikor az épület előtt álltam:

Aztán a jegyvásárlás, meg egy kapucsinó elfogyasztása után felmentünk az emeletre, ahol már ott volt Zsolt és néhány további érdeklődő.

Először Jailbird, a Booze Design demócsapat grafikusa tartott egy érdekes előadást a Commodore 64-es grafikák készítésének titkairól. Az Edge of Disgrace című demójukat a Youtube-on itt nézhetitek meg:

Én eddig még nem láttam ezt a demót, és döbbenetes volt számomra, hogy mit képesek kihozni ebből az ezeréves gépből, mind grafikailag, mind zeneileg.

Aztán pedig következett a demók vetítése, a közönség létszáma is szépen növekedett időközben, és egészen délután 5-ig C64-es meg Amigás demókat néztünk.

A vetítővásznon éppen a Kefrens Desert Dream című demója fut. A háttérben egy IBM 360-as gép áll, mellette pedig két IBM terminál látható. Az előtérben a valamivel fiatalabb demógépeket látjhatuk.

Összességében ismét egy kellemes retrógépes délutánban volt részünk Szegeden. Várható, hogy ősszel ismét lesz hasonló demóvetítés. Ha lesz, akkor mi is ott leszünk 🙂

 

Leave a Reply